Baťa Junior Achievement sprostredkúva slovenským študentom skúsenosti, ktoré nie sú v žiadnych učebniciach - Žiačiková, B.
Organizácia Baťa Junior Achievement (BJA) Slovakia je súčasťou celosvetovej siete Junior Achievement International, ktorá počas svojej už 75 ročnej činnosti vo viac ako 85 krajinách sveta rozvíja vedomosti študentov v oblasti podnikania a trhovej ekonomiky. Ponuka štyroch programov BJA - aplikovaná ekonómia, základy podnikania, GLOBE a FOME. Systém študentských firiem. Oceňovanie študentov.