Zriadenie Národného referenčného laboratória pre oblasť vôd v Slovenskej republike - Liška, I.
Účinnosť a efektívnosť environmentálnej politiky je v značnej miere závislá na kvalite informácií o stave životného prostredia. Na Slovensku sa produkuje veľké množstvo údajov o kvalite resp. znečistení vôd. Uznesením vlády SR č. 638/1996 bolo zriadené Národné referenčné laboratórium - NRL - je súčasťou Výskumného ústavu vodného hospodárstva v Bratislave. Činnosť NRL.