Životné prostredie a podnikanie - Hradský, Róbert
Dôležitá sankčná úloha právno-ekonomických nástrojov pri ochrane a tvorbe životného prostredia. Nový inštitút "ekologická ujma", zavedený v dlho očakávanom zákone o životnom prostredí. Ciele, ktoré sa sledujú vyberaním poplatkov za znečisťovanie.