Fuzzy myšlení - Vítek, M.
Metodický prístup v modernom riadení predstavuje fuzzy myslenie. Dovoľuje racionálne pracovať s textami, pre ktoré je príznačná neukončenosť, vágnosť a otvorenosť voči ďalšiemu vyjasňovaniu zmyslu. Pri fuzzy myslení nejde len o formuláciu nových logických pravidiel, ale tiež o sledovanie širšieho kontextu, v ktorom myslenie prebieha. Aplikácia matematiky pri objasňovaní otvorenosti ideí. Fuzzy myslenie a ideológia.