Spotreba mlieka vo svete má stúpajúci trend, na Slovensku je stále nízka - Kuča, Š.
Súčasnosť a perspektívy slovenského mliekarenstva. Znižovanie produkcie mlieka, výroby mliečnych výrobkov a ich spotreby. Vývoj spotreby mlieka a mliečnych výrobkov. Vývoj počtu dojníc, dojivosti a výroby mlieka. Perspektívne úlohy slovenského mliekarenstva. Mliekari iniciujú zavedenie mliečnej stravy do škôl.