Reorganizácia Gazpromu sa nedotkne lojálnych zamestnancov za polárnym kruhom - Schlesingerová, K.
RAO Gazprom vznikol v r.1993 reorganizáciou štátneho plynárenského koncernu Gazprom. Ťažba plynu v r. 1996. Vývoz plynu a dodávky plynu do krajín SNŠ a Európy. Rozdelenie akcií Gazpromu.