Podvojné účtovníctvo pre podnikateľskú sféru - Šostroneková, M.
Teória účtovníctva. História vývoja. Základné funkcie účtovníctva. Význam majetku a kapitálu. Súvaha, jej druhy a účtovné obdobie. Hospodárske operácie a účtovné prípady. Účet ako zdroj ekonomických informácií. Účtovanie na súvahových a výsledkových účtoch. Otváranie účtovných kníh. Princíp reálneho pohľadu na jednotlivé zložky majetku.