Komanditná spoločnosť - zmiešaný typ obchodnej spoločnosti - Feketeová, Anna
Právna podstata komanditnej spoločnosti, medzi podnikateľmi zriedkavejšej formy obchodnej spoločnosti. Komanditná spoločnosť ako právnická osoba. Komanditná spoločnosť ako zmiešaná spoločnosť. Dva druhy spoločníkov. Založenie spoločnosti. Obchodné vedenie spoločnosti. Rozdelenie zisku. Zdanenie príjmov. Zrušenie spoločnosti. Právo spoločníka na vyporiadanie. Vzor spoločenskej zmluvy o založení spoločnosti. Návrh na zápis spoločnosti do obchodného registra.