Zisk ako zdroj samofinancovania firmy - Šnircová, Jana, 1971-
Štruktúra vlastného imania v pasívach súvahy podniku. Charakteristika a štruktúra vlastného kapitálu, ktorý predstavuje trvalý zdroj financovania podnikových potrieb, pozostávajúci z troch hlavných prvkov: zo základného kapitálu, teda vkladov vlastníkov, z prijatých darov a dotácií, zo zisku, resp. straty. Dosahovanie zisku, jeho vznik, determinácia, meranie a vyjadrenie zisku. Ukazovatele miery zisku. Ukazovatele rentability. Ukazovatele nákladovosti. Výpočet pomerových ukazovateľov.