Hospodársky výsledok, príspevkový zisk, cash flow - Kalafutová, Ľudmila
Zdroj informácií pre analýzu hospodárskeho výsledku, či už jeho tvorba alebo použitie, je v účtovníctve - v účtovnej závierke. Tvorba hospodárskeho výsledku v štruktúre: prevádzkový hospodársky výsledok, HV z finančných operácií a mimoriadny HV nájdeme vo výkaze ziskov a strát. Výnosy najprv uhrádzajú náklady, zostatok je hospodársky výsledok. Prístup k problematike úhrady nákladov a tvorbe zisku. Transformácia hospodárskeho výsledku na cash flow. Ukazovateľ príspevkový zisk a cash flow.