Reformné štáty strednej Európy sa stále bránia spusteniu konkurzov - Švec, P.
Platobná neschopnosť podnikov, vyhlásenie konkurzov, spustenie mechanizmu bankrotov v reformných krajinách Európy. Snaha o zadržanie procesu bankrotov v krajinách SVE. Vzťah medzi konjunktúrou a insolvenciou v niektorých európskych krajinách. Význam zostrovania hospodárskej súťaže v krajinách EÚ. Opatrenia na znižovanie platobnej neschopnosti, význam credit manažmentu.