Teória a prax projektovania dividendovej politiky - Kráľovič, Jozef
Niektoré stránky dividendovej politiky ako významnej oblasti finančného rozhodovania podniku, akciovej spoločnosti. Niektoré aspekty teórie a praxe dividendovej politiky vyspelých zahraničných firiem a ich komparácia so súčasným stavom našich akciových spoločností. Úloha dividendovej politiky. Druhy a formy dividend. Faktory ovplyvňujúce projektovanie dividendovej politiky. Dividendové teórie a typy. Rozhodovanie o výške dividend.