Value at Risk - nový směr v řízení rizik ve finančních institucích - Řezníček, L.
Najčastejšie kategórie rizík vo finančných inštitúciách: kreditné (úverové) riziko, trhové (cenové) riziko, operačné (prevádzkové) riziko, právne riziko. Prostriedok na meranie trhových rizík - metóda VAR (value at risk). Charakteristika a princípy tejto metódy.