Chemický priemysel na Slovensku je takmer celý v súkromných rukách - Hajko, J.
Proces privatizácie podnikov chemického a farmaceutického priemyslu na Slovensku. Vytvorenie spoločných podnikov so zahraničnými firmami, kupónová privatizácia, priame predaje. Účasť zahraničného kapitálu v chemickom priemysle.