Medzinárodný register potenciálne toxických chemikálií je významným zdrojom informácií o nebezpečných chemických látkach - Murín, M.
Potreba hodnotenia a kontroly existujúcich a nových chemikálií prenikajúcich na domáci trh. Medzinárodný register potenciálne toxických chemikálií (The International Register of Potencially Toxic Chemicals - IRPTC) - výmena a rozširovanie informácií o chemických látkach. Banka dát a dátové profily chemických látok IRPTC. Londýnske smernice na výmenu informácií o chemikáliách v medzinárodnom obchode. Národné registre potenciálne toxických chemikálií (NRPTC). Školiace programy a vedecké publikácie.