Pripravuje sa návrh Národného programu rozvoja a využitia biotechnológií v Slovenskej republike - Ungerová, M.
Charakteristika a význam biotechnológie. Vývoj oblasti biotechnológie. Vytvorenie Slovenskej biotechnologickej spoločnosti (r. 1996) ako národného partnera Európskej biotechnologickej spoločnosti. Príprava návrhu Národného programu rozvoja a využitia biotechnológií v SR - charakteristika a členenie biotechnológie do deviatich nosných smerov. Prioritné uplatnenie vo výrobe liečív. Potreba väčšej angažovanosti chemického priemyslu v biotechnológiách. Otázka gestorov.