Cesta modernizácie ropovodného systému - Marônka, J.
Jednou z najdôležitejších ekonomických aktivít na Slovensku je preprava energií. Vznik firmy Transpetrol, a.s. Hlavným poslaním akciovej spoločnosti je preprava ropy ropovodným systémom Slovenskej republiky. Výsledky a výkonnosť Transpetrolu. Perspektívy Slovenska v oblasti tranzitu ropy a spájanie ekologických hľadísk s ekonomickými. Niektoré nové projekty výstavby a prevádzky čerpacích staníc pohonných hmôt.