Rozvíjať vybrané petrochemické výroby sa ukazuje racionálne aj v slovenských podmienkach - Macho, V.
Perspektívy petrochémie na Slovensku. Situácia petrochémie vo svete. Vývoj svetovej výroby etylénu a plastov. Pre Slovensko sú perspektívne najmä strednotonážne a malotonážne produkty. Význam a potreba kooperácie chemických spoločností na Slovensku so Slovnaftom v Bratislave.