Modernizácia zaradila Železiarne Podbrezová medzi najvýznamnejších výrobcov rúr v Európe - Kuča, Š.
Železiarne Podbrezová (ŽP) po ukončení modernizácie výroby dosiahli špičkovú európsku úroveň výroby ocele. Finančné hospodárenie a investovanie ŽP. Podnikateľský zámer ŽP počíta v r. 1997 so zachovaním reštriktívneho trendu vo výdavkoch na investície. Nové obchodné aktivity ŽP. Antidumpingové vyšetrovanie Európskej komisie v súvislosti s vývozom bezšvíkových oceľových rúr do krajín EÚ.