Kríza modernej demokracie v teoretickej reflexii - Kráľová, Ľ.
Spoločenské a politické zmeny v 20. storočí. Klasická teória demokracie a demokracia podľa Schumpetera. Polyarchia ako vyjednávacia demokracia. Kritici polyarchického modelu. Uplatnenie Paretovho princípu optima v ekonomickej racionalite. Úvahy o schopnostiach vládnutia prostredníctvom demokracie.