Analýza vývoje veřejných rozpočtů ČR v letech 1993-1996 - Kubín, J.
Fiškálna politika vlády ČR v období transformácie sa zameriava na udržanie makroekonomickej stability a podporu ekonomického rastu - toto sa premieta do stratégie rozpočtovej politiky. Východisko pre zostavenie rozpočtu - prognóza makroekonomického vývoja na nasledujúci rok. Vznik prebytkov hospodárenia v r. 1993-1995, deficit v r. 1996. Riziká rozpočtu roku 1997.