Bankovní krize: zkušenosti, příčiny a prevence - Jonáš, Jiří
Najnovšia teoretická analýza bankových kríz a ich príčin. Teória asymetrickej informácie, sprievodných javov nežiaduceho výberu a morálneho hazardu. Hlavné poznatky z finančných kríz v ostatných krajinách. Vplyv finančnej liberalizácie na bankové krízy.