Štefan Moyzes na pamätnej minci - Flaché, Dagmar
Piata pamätná minca emisného plánu NBS na r. 1997 je venovaná 200. výročiu narodenia Štefana Moyzesa, popredného predstaviteľa slovenského národného hnutia druhej polovice minulého storočia a prvého predsedu Matice slovenskej.