Reakcia štátu na zlyhanie trhu niekedy vedie k ďalšiemu zlyhaniu trhu - Zemanovičová, Daniela
Administratívno-regulačné bariéry pre hospodársku súťaž - opatrenia štátnej správy a obcí. Štát umelo skresľuje podmienky na súperenie medzi podnikateľmi. Na rozdiel od protisúťažných praktík podnikateľov, administratívno-regulačné opatrenia vlády neumožňujú priamy zásah protimonopolnej inštitúcie. Východiská na eliminovanie administratívno-regulačných bariér.