Koncepčné a metodologické prístupy k rozpracovaniu novej dlhodobej prognózy rozvoja Slovenska - Šarmír, Eduard
Zhodnotenie vývoja prognostického myslenia na Slovensku. Významným medzníkom sa stali práce na súhrnnej prognóze Slovenska do r. 2010 v 80. rokoch. Východiskové princípy prognostického uvažovania. Metodologický postup a štruktúrovanie prognózovaného systému v realizačnom projekte súhrnnej prognózy Slovenska.