Transition Countries in Central Europe and International Tourism - Baláž, Vladimír
Tranzitívne ekonomiky v strednej Európe sa stali najrýchlejšie rastúcim turistickým regiónom Európy. Podiel aktívneho zahraničného cestovného ruchu na hrubom domácom produkte, vývoze, platobnej bilancii. Výdavky na pasívny zahraničný cestovný ruch.