Formy vstupu na mezinárodní trh. 1 Kapitoly z techniky zahraničního obchodu - Machková, Hana
Prehľad o hlavných problémoch zahraničnoobchodných operácií. Rozdelenie foriem vstupu na medzinárodný trh do troch veľkých skupín: Vývozné a dovozné operácie; formy nenáročné na kapitálové investície (licencie, franšízing, zušľachťovacie operácie); kapitálové vstupy. Charakteristika tradičných vývozných operácií.