Latinskoamerický reformný zápas - Tuya, C.
Rok 1997 v znamení pasívnych bilancií zahraničného obchodu v krajinách Latinskej Ameriky. Prijímanie širokej škály fiškálnych a monetárnych opatrení. Najsilnejšie sektory v jednotlivých krajinách: služby, rybolov, verejné stravovanie, ťažba ropy, priemysel. Rast priemyslu, rybolovu, baníctva a poľnohospodárstva.