Dovozní omezení k ochraně platební bilance z hlediska zásad a pravidel GATT 1994 - Jung, Z.
Používanie obchodných opatrení s cieľom zlepšiť obchodnú bilanciu a tým napomôcť k rovnováhe platobnej bilancie. Medzinárodný systém regulácie obchodu túto možnosť uznáva a táto problematika spadá do pôsobnosti Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Zásady a pravidlá GATT vzťahujúce sa k používaniu dovozných obmedzení za účelom ochrany platobnej bilancie. Dovozné depozitá a prirážky. Dôsledky dovozných obmedzení.