Factoring - řešení pro export - Matula, J.
Podpora vývozu v ČR. Negatívny vývoj obchodnej bilancie. Faktoring predstavuje predaj pohľadávky vyplývajúcej z vývozu tovaru a služieb vývozcom špecializovanej inštitúcii - faktoringovej spoločnosti - s cieľom jej riadneho a včasného inkasa. Faktoringová spoločnosť takto postúpené pohľadávky spravuje.