Matáv vyvoláva zmiešané pocity. Rusko sa už spamätalo zo šoku Príloha Hospodárskych novín - Ódor, Ľ.
Telefónna sieť v Maďarsku v rukách monopolu - spoločnosti Matáv. Telefónna sieť vybudovaná od r. 1930. Úspešná spolupráca so zahraničnými firmami. Úspech mobilných telefónov. Rastúci trend hodnoty ruských investícií v zahraničí. Obavy niektorých politikov zo straty nezávislosti v určitých oblastiach.