Jozef Kalman: Zahraniční investori za Slovensko nelobbujú, pretože tu majú menej majetku ako inde - Kalman, J.
J. Kalman o probléme vstupu Slovenska do Európskej únie. Pozitívne hodnotenie hospodárskeho vývoja SR, negatívne hodnotenie plnenia politických kritérií vstupu do EÚ. Podiel politiky vlády na negatívnom hodnotení Slovenska. Nedostatok zahraničných investícií na Slovensku, príčiny tohoto stavu. Slabá informovanosť obyvateľstva o výhodách a nevýhodách vstupu Slovenska do EÚ.