Správne súdnictvo - Urban, R.
Právna úprava správneho súdnictva na Slovensku podľa Občianskeho súdneho poriadku zák. č.519/1991 Zb. Podstata správneho súdnictva spočíva v preskúmavaní zákonnosti rozhodnutí správnych orgánov, t.j. orgánov štátnej správy, orgánov územnej správy, orgánov záujmovej správy a ďalších právnických osôb. Formy správneho súdnictva na preskúmanie rozhodnutí správnych orgánov. Poukázanie na hlavné rozdiely medzi formami správneho súdnictva.