Verejná správa v strednej a východnej Európe - Verheijen, T.
Analýza fungovania systémov verejnej správy v krajinách strednej a východnej Európy. Niektoré nedostatky fungovania verejnej správy v Bulharsku, Maďarsku a na Slovensku. Tri charakteristiky nedostatkov: Nedostatok súdržnosti, kontinuity a koordinácie. Nedostatok schopností v oblasti rozhodovania a riadenia. Vzťahy medzi ústrednou štátnou a miestnou samosprávou. Potreba správneho definovania funkcií, financií a vlastníctva. Vzťahy medzi miestnou štátnou správou a samosprávnymi orgánmi.