Sociálna práca a jej minimálne štandardy - Topoľský, J.
Definície sociálnej práce. Chápanie sociálnej práce ako kvalifikovanej odbornej činnosti, ktorá všade na svete ovplyvňuje uskutočňovanie vhodných sociálnych zmien. Profil ideálneho sociálneho pracovníka. Mechanizmy tvorby a uplatňovania minimálnych štandardov v sociálnej práci. Profesijné štandardy. Základné princípy Medzinárodného etického kódexu profesionálnych sociálnych pracovníkov. Akreditačné štandardy. Štandardy viazané na zamestnávanie sociálnych pracovníkov.