Pojištění investic tuzemských právnických osob v zahraničí. 2
Kritériá, ktoré musí určitá investícia spĺnať, aby mohla byť poistená. Investícia musí byť zriadená v súlade s právnym poriadkom hostiteľskej krajiny. Poistenie proti vyvlastneniu. Poistenie proti násilným politickým činom. Transférové riziká. Poistná hodnota zahraničnej investície.