Voda - strategický záujem štátu - Palko, D.
Všetky zmeny vo vodnom hospodárstve na Slovensku boli ovplyvňované záujmami spoločnosti, ktoré reprezentoval štát so svojimi legislatívnymi a ekonomickými nástrojmi. Voda a jej riadenie. MP SR s účinnosťou od 1.7.1997 sa rozhodlo vytvoriť Slovenský vodohospodársky podnik ako štátny podnik so sídlom v Banskej Štiavnici, a to splynutím doterajších štyroch podnikov povodí.