Ďalší rozvoj vodného hospodárstva si vyžiadal nové riešenie v jeho organizačnej štruktúre - Supek, M.
Využívanie vody má na území Slovenska už dlhoročnú tradíciu. Ochrana pred škodlivými účinkami vody. Budovanie protipovodňových hrádzí. Vznik podnikov hlavných povodí - Povodie Dunaja Bratislava, Povodie Váhu Piešťany, Povodie Hrona Banská Bystrica, Povodie Bodrogu a Hornádu Košice. Charakteristika súčasného stavu organizačného usporiadania a ekonomického postavenia podnikov povodí na Slovensku. Od 1.7.1997 zriadenie Slovenského vodohospodárskeho podniku v Banskej Štiavnici.