Dbať na kvalitu pôdy Extra príloha - Bielek, P.
Rozhovor s riaditeľom Výskumného ústavu pôdnej úrodnosti v Bratislave RNDr. P. Bielekom. Pôda ako základná zložka národného bohatstva. Vysvetlenie problémov s akými sa na Slovensku stretáva ochrana pôdy. Základné údaje, ktoré slúžia na posúdenie stavu nášho pôdneho fondu, jeho výmera a kvalita. Negatívne faktory, ktoré znižujú kvalitu pôdy. Vklady do pôdy. Výskum pôdy na Slovensku.