Americké velkopodniky: výkonný lis na zisky - Jirásek, J.
Veľké podniky sa stávajú príkladom výkonnosti, úspornosti, návratnosti vloženého kapitálu. Príčiny úspešnosti priemyslových veľkopodnikov. Stratégia najnižších nákladov. Ťažisko konkurencie sa presúva od diverzifikácie výrobkov k minimalizácii nákladovosti. Porovnanie stratégie amerických veľkopodnikov s českými.