ABC - viac ako kvalitná nákladová kalkulácia - Uhrík, Peter
Vo väčšine slovenských podnikov sa na sledovanie nákladov používa metóda jednicových miezd. Postupom času sa štruktúra nákladov v podnikoch mení. Systém jednicových miezd napostačuje dynamike trhového prostredia. Zavedenie systému riadenia nákladov ABC (Activity Based Costing) - sleduje náklady vznikajúce pri vykonávaní jednotlivých činností. Od rôznych stupňov manažmentu možno vyžadovať zodpovednosť za čerpané náklady.