Podmienky úspešnosti nákupu alebo predaja podniku - Hořejší, J.
Nákup alebo predaj ucelených súborov aktív a pasív patrí medzi významné nástroje realizácie stratégie firmy. Analýza procesu predaja a nákupu. Úplný proces predaja podniku zahŕňa tieto fázy: počiatočné ocenenie, príprava predaja, vyhľadanie záujemcov o kúpu, príprava informačného memoranda, fáza marketingová, vyhodnotenie ponúk záujemcov, rokovanie s kupujúcimi, ukončenie transakcie.