Nealkoholické nápoje pro povzbuzení
V posledných rokoch sa na trhu významnejšie presadzujú nápoje izotonické, energetické (Red Bull, Erektus, Semtex, Dynamit Bubble Gum, NoDelirium, Flying Horse, Take Off, Livital B3, Guarana, Wild Dog) a ľadové čaje (Rauch, Pfanner, Sun and Fun). Podiel nealkoholických nápojov na trhu ČR v r. 1996.