Cestná daň - Grúň, Ľubomír
Zavedenie cestnej dane do novej daňovej sústavy SR. Cieľom novej právnej úpravy cestnej dane bolo zdanenie využívania pozemných komunikácií tuzemskými a zahraničnými dopravcami a zabezpečenie finančných prostriedkov na ich výstavbu a modernizáciu. V súčasnosti je cestná daň upravená zákonom NR SR č.87/1994 Z.z. o cestnej dani v znení neskorších predpisov. Výklad zákona o cestnej dani.