Zákaz prenosu daňovej povinnosti pri prevode majetku - Mäsiarová, Terézia
Účastníkmi kúpnej zmluvy sú kupujúci a predávajúci. Kúpna zmluva musí obsahovať predmet kúpy a kúpnu cenu. Úhrada dane - predávajúci alebo kupujúci. Ručiteľ v daňovom konaní. Daňové priznanie k dani z prevodu. Zákaz prenosu daňovej povinnosti pri darovaní majetku. Darovanie do cudziny.