Zemská banka - pilier komunálneho úveru v Čechách a na Slovensku do roku 1939 - Kancelová, D.
História Zemskej banky a jej pôsobenie v Čechách a na Slovensku. Poskytovanie komunálnych úverov, pôžičiek, melioračných pôžičiek, železničných úverov. Správne orgány centrály Zemskej banky v Prahe. Filiálka Zemskej banky v Bratislave. Filiálka Zemskej banky v Užhorode. Zánik banky a jej filiálok.