Národná banka Slovenska si trúfa splniť menový program na tento rok - Suďa, P.
Menový vývoj SR za prvý polrok 1997, hladina kurzu slovenskej koruny. Vývoj štátnych financií. Zabezpečovanie vonkajšej i vnútornej stability koruny. Narastanie deficitu štátneho rozpočtu. Zmierňovanie deficitu obchodnej a platobnej bilancie. Kurzová politika NBS. Zlepšovanie rentability bankového sektora.