Spotové obchody na devizových trzích - Bezvoda, V.
Dôležitou súčasťou finančného trhu je trh devízový. Základné informácie o menách (jednotné označovanie mien - norma ISO 4217). Základným pojmom devízových obchodov je menový kurz. Mena na domácom a medzinárodnom trhu. Zápis relácie dvoch mien a zápis kurzu. Rozdiel medzi kurzom ponuky a kurzom dopytu.