Privatizace jako proces redistribuce vlastnických práv - Kouba, K.
Priebeh a úroveň privatizácie v Česku a rozdielne prístupy k hodnoteniu dynamiky privatizačného procesu v krajinách s prechodovou ekonomikou. Problémy vlastníckych štruktúr s krížovým vlastníctvom. Priebeh redistribúcie a koncentrácie vlastníckych oprávnení a jeho fázy. Teoretické základy procesu privatizácie. Názory zahraničných ekonómov na celý proces transformačných krokov.