Export se státní podporou EGAP - novela zákona o pojišťování a financování vývozů - Böhm, Arnošt
Súčasný stav zákonnej úpravy, ktorá rieši štátnu podporu exportu ČR. Exportná garančná a poisťovacia spoločnosť (EGAP, a.s.) vykonáva poistenie pohľadávok z vývozných úverov, poskytuje financovanie vývozných úverov, zvýhodnených voči trhovým podmienkam. Realizácia štátnej podpory vývozu. Nové prístupy k podpore vývozu. Novela zákona o poisťovaní a financovaní vývozu, ktorá umožňuje rozšírenie činnosti EGAP.